Uncategorized

Så du vil være en gruscyklist

Så du vil være en gruscyklist? Jeg beskylder dig ikke! Denne krydsning mellem en landevejscykel og mountainbike vinder hurtigt popularitet, men inden du begynder at shoppe, er der et par ting, du sandsynligvis skal vide.

Hvad dælen er en gruscykel?

Som nævnt er en gruscykel dybest set en krydsning mellem en landevejscykel og en mountainbike. Med plads til fede dæk og skivebremser håndteres de godt fra fortovet. Sammen med en mere opretstående kørestilling og en nederste bundbeslag er de mere stabile end en typisk tynd dæk-roadcykel.

Disse cykler er designet og markedsført til brug i al slags terræn, fra vejen til hårdt pakket snavs til enkeltspor. Med den lidt forskellige geometri fra en landevejscykel, kan disse cykler være en fantastisk indgang til at køre for nogen, der ikke ønsker at beholde Tour de France landevejscykelposition, hvilket kan være lidt ubehageligt for nybegynder med begrænset fleksibilitet.

Disse cykler vokser i popularitet over hele landet for både afslappede ryttere og racere, og kan hjælpe dig med at udforske nogle af “off the asfalterede veje” muligheder rundt omkring i landet.

Uventede forskelle

Gearing på en gruscykel adskiller sig fra din landevejscykel. Nogle gange er det ikke så let at stå op af sadlen, når du har brug for et ekstra skub, når du er på en gruscykel, så David Henkel, hovedtræner hos Speed ​​Sherpa, der giver individualiseret coaching til udholdenhedsatleter, siger: “Tilføj et ekstra gear i din bagkassette. Hvis du kører et 1 x system (en frontkædebånd), kan en begynderrytter muligvis overveje en 11-40 opsætning snarere end 11-36 for at hjælpe med disse vanskelige kvaliteter. ”

Ikke sikker på, hvad alt det betyder? Det er okay! Din lokale cykelbutik (LBS) vil være i stand til at vise dig forskellene mere detaljeret.

Når du først har fundet en cykel, vil din (LBS) hjælpe med at passe dig på den for at sikre dig, at du er komfortabel – og ja, den vil føles lidt anderledes end at køre på din roadie. Vær bare opmærksom på, at cykeltilpasning kan være flydende, når du bliver mere vant til at ride, og du muligvis har brug for en ny pasform efter et par uger. Valg af dæk til din nye tråd kommer i spil, hvis du begynder at køre, men generelt vil et større dæk med mere slidbane komme i gang med det rigtige. Dit LBS kan hjælpe dig med at tage det bedste valg baseret på de mest almindelige baggrundsveje i dit område.

Henter gearet

Hvilket gear har du brug for? Denne del er temmelig let – en cykelhjelm, en vandflaske eller Camelback og behagelig cykelshorts får dig i gang. At se en cykelbutik fuld af Spandex kan være skræmmende, men et par basale sorte shorts med lidt polstring (alias chamois) vil klare sig fint. Jeg kan godt lide at bære cykeltrøjer, fordi de har masser af lommer til snacks (husk, der er ingen 7-11 på snavsvejen, så vær forberedt!), Men en Camelback eller lignende rygsæk har også god plads.

Slår den gamle støvede trail

Så nu er I alle sammen pyntet med din nye tur og søde fannypakke fuld af snacks – hvor skal du hen? Da din cykel kan håndtere stier, er dine muligheder sandsynligvis meget mere talrige sammenlignet med streng vejridning – men et par ting forbliver de samme. Husk at være synlig, brug lys, og sørg for at advare andre trailebrugere, når du kommer bag dem.
Du kan muligvis mødes med en gruppe (eller tag sammen med nogle venner), men du kan også gå solo. Jeg bruger Strava’s “Segment Explorer” -funktion til at finde veje og stier, især når jeg rejser til et nyt område.

At tage det til næste niveau

Grusridning bliver også mere populær i racerscenen. Løb som de beskidte Kanza-testkørere i løbet af 200 miles, mens andre som Rebeccas Private Idaho har muligheder på 20, 50 og 100 kilometer.
Racing er et andet sted, hvor du sandsynligvis vil se nogle store forskelle mellem grus og vej, siger Henkel, der minder grusryttere om at glemme deres gennemsnitlige hastighed. ”Hvis du er en kørsel og handler om hastighed, finder du den på ned ad bakkerne, men forvent ikke, at din gennemsnitlige hastighed matcher din kørsel. Faktisk bør du forvente, at din gennemsnitlige hastighed vil falde med mindst 30 procent på grund af arten af ​​den hårde pakke, men semi-løse overflade. Fokuser på dine omgivelser snarere end hvor hurtigt du går. Det er sjovere! ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *