Uncategorized

Race Recap: KLM Curaçao Half Marathon

Jeg har ikke noget problem med at kortlægge min egen rute, når jeg er i en ny by. Når alt kommer til alt sker den bedste sightseeing ofte til fods, og når jeg kan ridse min kløe til at være en total turist og komme i et løb på det samme, handler jeg alt om det.

At løbe rundt i en mærkelig by er dog endnu bedre, når det sker som en del af et løb. Logistikken er dækket, der er hydrering leveret langs løbet, du får ofte fodgængeradgang til områder, som du ellers ikke ville være i stand til at køre, og selvfølgelig er du derude med et helt samfund af andre løbere. Det er sjovt! Det er sikkert! Og det er fantastisk.

Sidste november havde jeg muligheden for at besøge Curaçao – og deltage i KLM Curaçao Marathon – som gæst på Curaçao Tourist Board. (Måske fangede du lidt af det i vores Instagram-historie.) Ud over det fulde maraton er der et halvmaraton, 10 k, 5 k og en 9,7 k trail løb, som var fantastisk, fordi jeg var i stand til at udfordre mig selv med halvmaraton afstand, mens min mand, Jared, holdt sig til 10k.
Som du måske husker, er halvmaratonafstanden lidt af et vilde kort for mig – jeg har haft skuffende løb, som jeg trænede som vanvittig for, mens andre er endte i PR’er, som jeg ikke havde ret til at forvente. I dette tilfælde havde jeg ikke masser af tid til at træne op til afstanden, men fordi halvmaratonbanen til netop dette løb løber rundt og omkring Willemstad (mens de kortere afstande er mindre spændende ud-og-rygge) , Var jeg fast besluttet på at komme igennem alle 13,1 miles.

Og nu vil jeg tage dig gennem kurset med mig! For uanset om du prøver at komme igennem, hvad der føles som en uendelig vinter eller forsøger at finde noget inspiration til at oprette dit løbespil, kan du overveje at booke en tur til Curaçao til dette års løb den 24. november 2019 – og Jeg vil have dig til at vide, hvad du får fat på!

(Og selvfølgelig er der meget mere til Curaçao end bare at løbe. Se hvad jeg ellers gjorde i min weekend væk – som at svømme med havskildpadder, øve en lille SUP-yoga og udøve min del af god mad – her!)

Curaçao Half Marathon: kilometer ved kilometer

Race start: Jared og jeg boede på Hilton Curaçao, som er, hvor løbet starter, slutter, og også hvor post-race-festen finder sted. Jeg ville bestemt tage det samme valg igen og opfordre dig til det også, for det var utroligt at være i stand til at vågne op og gå lige ned til startlinjen (for ikke at nævne at være i stand til at løbe ovenpå til en hurtig skylning og ændre post-race) . Dette var endnu mere nyttigt på grund af det faktum, at han og jeg løb forskellige afstande, der startede med en times mellemrum (starttider forskydes med afstand, der spænder fra 3:30 til 7:00 am), så de fleste løbere afslutter inden for det samme et par timer eller deromkring).
Kilometres 1-6: Den første time var temmelig mørk (som om jeg kunne have brugt en forlygte ved et par lejligheder. Men alligevel var det mere varmt og fugtigt, end jeg havde forventet, hvilket betød, at jeg var gennemvådt af sved af den gang jeg ramte det første bemærkelsesværdige vartegn, den smukt oplyste dronning Emma flydende pontonbro. Jeg løb over det senere, men på dette tidspunkt løb jeg simpelthen forbi. Nå, og stoppede for en sved selfie, åbenbart.
Kilometres 7-9: Ting blev ganske udfordrende, da vi kørte hen over dronningen Juliana Bridge, som er 185 meter høj og generelt kun åben for motorkøretøjer. Stigningen var intens, men udsigten var fantastisk. Solen begyndte at stige, da jeg begyndte min nedstigning, og jeg forsøgte at drage fordel af den frie hastighed, som bjerget tilbød. Jeg var ikke nøjagtigt gået ind med en måltid, men mit gennemsnitlige tempo var langsommere end jeg havde forventet. Selv som Floridian ramte denne varme og fugtighed mig hårdt.
Kilometres 10-15: Denne strækning var en for det meste lige ud-og-tilbage, som ikke var så spændende som de første kilometer, men det betød, at jeg så andre løbere gå den modsatte retning, hvilket jeg altid nyder. Fordi det var langs en lige vej, var jeg i stand til at zone ud og slå mig ned i et tempo temmelig godt, selvom jeg udnyttede fuldt ud af hvert vandstop, skød mig af med en kop og fyldte min håndholdte vandflaske med en anden.
Kilometer 16: Jeg vil ikke lyve – jeg kæmpede lidt på dette tidspunkt, men jeg gjorde mit bedste for at holde mig til det stærkeste tempo, jeg kunne, fordi dette var nær 10 km vendingen, og jeg vidste, at Jared planlagde at vente på mig der så vi kunne løbe ind sammen – og så kunne han knipse et foto eller to. (Ja, dette betød, at hans sluttid var … ikke stor, men det var en meget cool og unik mulighed, at vi ikke ville gå videre!)
Selv hvis du ikke har nogen, der venter på dig på dette tidspunkt, vil du holde dine øjne skrælne efter det store Curaçao-skilt ved dronning Wilhelmina Park. Hvis du er ved at tage billeder under et løb, er dette en fantastisk fotoopt. Herfra løb vi ud over den flydende bro, som jeg havde taget en selfie af tidligere samme morgen. Solen var nu helt ude, og derfor var brolysene længe slukket, skønt den stadig byder på en kølig udsigt over de farverige bygninger og det flydende marked, da vi gik hen over.
Kilometres 17-end: Denne sidste del af løbet fører dig gennem det udendørs Renaissance Mall og Rif Fort og går derefter stort set langs havnefronten og giver en fristende udsigt over hvad der venter dig på stranden lige på den anden side af målstregen.
Efter race-fest: Fordi vi boede på race-hotel, havde vi ikke kun muligheden for at dukke op til rummet for at brusebad og skifte, men vi gjorde også brug af den daglige morgenbuffet, der var inkluderet i vores pakke – og det er værd skal jeg fortælle dig. Ellers var der nogle standardpriser efter løb, der var tilgængelige for løbere (bananer, appelsiner), såvel som mad og øl kunne købes. Dette føltes virkelig som en fest på grund af den smukke omgivelse, det krystalklare vand, den livlige musik og det glade skrav på en række sprog (hollandsk er almindelig på denne hollandske Caribiske ø, men fordi Curaçao ikke er langt fra Venezuela, Jeg hørte også en hel del spansk, såvel som Papiamento, et spansk kreolsk sprog, der blev talt på Curaçao, Aruba og Bonaire – og bogstaveligt talt talte alle, jeg mødte, også fremragende engelsk).
Det er værd at bemærke, at mens alle modtager en medalje, går priserne ikke så dybt, som du måske er vant til i USA. De samlede vindere af hver afstand modtog priser – og de fleste mennesker syntes at holde sig rundt for at heppe på dem, hvilket var temmelig sejt – men de blev ikke uddelt til de tre øverste mænd og kvinder i hver aldersgruppe. Fantastisk for dem af os, der alligevel ikke placerer (fordi disse ceremonier tager evigt), men jeg kunne se det være en skuffelse, hvis du håber at høre dit navn kaldes.
Alt i alt elskede jeg virkelig raceoplevelsen – næsten lige så meget som jeg elskede selve Curaçao-landet. Hvis du er en der kan lide at binde et race til en ferie, er det en, du skal huske på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *