Uncategorized

Problemet med at bruge intens træning til at håndtere kronisk stress

Kan vi tale om at bruge træningsintensiteter med høj intensitet til at tackle stress, tak? Det er kommet op flere gange for nylig med et par af mine klienter og venner, og jeg synes, det er bestemt noget, vi skal tale om det i en bredere skala.

Jeg synes absolut, at motion er et fremragende værktøj til at håndtere den daglige stress. Og i de tider, vi lever i, er det så kritisk, at vi har positive afsætningsmuligheder til stresslindring. Det går måske upåagtet hen, når du konsekvent sætter gymnastiksalen ind dag og dag ud, men hvis du nogensinde er blevet såret eller på anden måde ikke er i stand til at træne på din sædvanlige måde, er jeg sikker på, at du har udviklet en sund forståelse for hvordan regelmæssig træning holder dig fornuftig – jeg ved det, jeg bestemt har.

Og her kommer “men”.

Det er en ting at træne regelmæssigt som et middel til at frigive disse fantastiske naturlige, godt-feel-good kemikalier og ryste dig ud af nogle funky følelsesmæssige ting. Det er en anden ting helt at skubbe dig hårdt ind i dine træninger dagligt som en måde at undgå at håndtere faktisk årsagerne til, at du er stresset til at begynde med.

Se, jeg har været der. For et par år siden gennemgik jeg nogle virkelig tunge ting, der efterlod mig fanget og helt magtesløs i mit liv. Jeg trente også intenst hver dag og tænkte, at jeg gjorde det bedst for at håndtere stresset. Jeg vidste ikke det på det tidspunkt, men jeg brugte disse træningspunkter til i det væsentlige at gøre det, jeg følte, og i sidste ende slidte jeg mig ud til det punkt, hvor jeg ikke skulle føle den smerte, som min stress forårsagede mig .

Det, der begyndte med de bedste intentioner, fik mig til at utilsigtet straffe min fattige krop for den mentale og følelsesmæssige stress, jeg ellers ikke kunne klare. Og min krop klarede det … indtil den ikke gjorde det. Jeg endte med en stressfraktur i skinnebenet og en mental nedbrud.

Når jeg ser tilbage nu, var det faktisk en god ting, jeg blev såret. Uden evnen til at gå hårdt i mine træningspunkter, mens jeg var på bedring, blev jeg tvunget til at se de ting i mit liv, der var blevet enorme kilder til stress – hvilket jeg skulle have gjort hele tiden. Jeg tog nogle hårde valg i løbet af den tid, som i sidste ende førte mig ud af det rod, jeg var i, og tilbage i et meget lykkeligere liv – og et sundere forhold til mine træningspas.

Så hvad har man at gøre med at håndtere stress?

Lad os se på fysiologien. Selvom det er sandt, at ikke al stress er dårlig for dig, fremkalder fysisk stress og mental stress nøjagtigt den samme stressrespons i din krop. Fra et fysiologisk perspektiv er stress stress. Der er heller ingen sondring mellem “gode” eller “dårlige” kilder til stress. Når stress påvirker din krop – uanset om det skyldes, at din chef er en nar, på grund af at du gifter dig med dit livs kærlighed på to dage, eller din seneste svedeshane – frigiver din krop stresshormoner.
Dette er ikke et kæmpe problem på kort sigt; Hvis dette imidlertid bliver en ting på længere sigt, er denne stresshormoncocktail ikke kun dårlig for din krop, men:
  • det er veldokumenteret, at i stresstider har din krop brug for mere tid til at komme sig efter hårde træningspladser, så ved at fortsætte med at skubbe den hver dag i gymnastiksalen, fordi du føler dig stresset, øger du sandsynligheden for at blive såret;
  • du har mindre sandsynlighed for, at du klarer dig godt, når din krop er overvældet af stresshormoner, hvilket er forfærdeligt frustrerende og ikke vil gøre store ting for dit allerede stressede selv; og
  • stresshormoner forbereder din krop til kamp eller flugt ved at dreje alle systemer til overdrive, hvilket betyder, at din krop måske føles mere dygtig end normalt, så det er virkelig let at overdrive det og skubbe din krop hårdere end den faktisk er klar til.
Igen, selvom det generelt er okay at sprænge lidt damp i dine træningspas efter en særlig hård dag nu og igen, bør du bestemt ikke lade det blive din MO, når du håndterer rigelige mængder af kronisk stress.

Hvad man skal gøre i stedet for

Hvis du er overordentlig utilfreds med et aspekt af dit liv, er det tid til at gennemføre en meningsfuld ændring – ikke slå din krop i underkastelse, før du er for træt til at føle noget mere. Lettere sagt end gjort, jeg ved. Men det er den hårde sandhed.
Husk i mellemtiden, at intens træning ikke behøver at være det eneste værktøj i dit stresshåndteringsværktøjsrem. Der er mange andre måder at håndtere stress på, som ikke straffer din dårlige stressede krop. Gå en tur, gå i en mild yogaklasse, meditere, leg med dine børn eller hund eller læse en bog. Når man håndterer kroniske, vanskelige følelser, er det undertiden bedre at bare være blid med sig selv.
Du kontrollerer ikke altid, hvor meget stress der kommer ind i dit liv, men du styrer, hvordan du håndterer denne stress, og om du frivilligt tilføjer mere. Det handler om det valg, du vælger. Når den ufrivillige stress i dit liv stiger, kan det være nødvendigt for dig at mindske det frivillige stress, så din krop har en chance for at styre tilstrømningen af ​​stresshormoner. Den bedste måde at håndtere stress er ikke altid bare at hoppe på mere stress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *