Uncategorized

Løb, Reggae og Find Release på Jamaica

Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg forventede, da jeg modtog en invitation fra Jamaica Tourist Board på en pressetur med fokus på Kingston City Run. Jeg mener bestemt, jeg forventede solskinsvejr, lidt krydret mad og en chance for at tjekke en ny by på temmelig meget min yndlings måde i verden. Så jeg antager, at jeg gik ind med et par forventninger.

Men jeg forventede ikke at få det så grundigt. Jamaica er et land, en rejsedestination, Usain Bolts hjem – men I fyre, efter min oplevelse, er det virkelig en oplevelse med en helt egen energi. Og det ramte mig hårdt.
Jeg forventede ikke at bryde sammen grædende i en yinyogaklasse, efter at instruktøren hviskede: “Slip, lad bare det hele gå,” i hendes blide, beroligende, lyriske accent – men åh, jeg græd. Jeg forventede ikke at blive flyttet til at kramme ejeren af ​​den rå veganske café, vi besøgte til frokost, men jeg omfavnede ham stramt. Jeg forventede ikke at løbe – faktisk løbe – 3,5 miles efter et par måneder på bænken, men under Kingston City 5k, fandt jeg mig selv drevet af beslutningen fra de andre løbere, og mine fødder ville simpelthen ikke stoppe .

Jeg forventede bestemt ikke at udvikle en kærlighed til reggae, men efter et besøg på Bob Marley-museet, gæt hvad der i øjeblikket pumpes på min playliste?

Kører Kingston

Kingston City Run var den begivenhed, som jeg blev inviteret til (sammen med to kollegajournalister fra USA: Teresa fra Veg Travel and Fitness og Sarah fra JetSetSarah), og den bød på en 5k, 10k og halvmaraton. For så vidt angår løb, vil jeg betragte det som en rigtig god mulighed for nybegynder af nogle få grunde: Der var et par sjove begivenheder, der førte op til det (en velkomstfest i Devon House fredag ​​aften, som jeg savnede, fordi jeg ‘ m ikke en nat ugle og en carb fest på lørdag på taget af The Jamaica Pegasus, som var hvor jeg boede, og hvis jeg skulle gøre det løb igen, ville det helt sikkert være mit valg for opholdsrum), og selve løbet tilbød masser af brede rum, så folk let kunne gå deres eget tempo uden at være i vejen eller sidde fast (med bare nogle få undtagelser).

Stemningen var glad, inkluderende og festlig – især ved starten og slutningen, hvor der var trommeslagere, dansere, stilt-walkers og så meget fantastisk musik. Jeg elskede det.
(Når det er sagt, skal du vide, at de store buffeter, som vi ser efter løb i USA, ikke nødvendigvis er standard overalt, så medmindre du blev tilsluttet en virksomhedsgruppe i dette løb, har du kun en vandflaske – ingen biggie til mig, men kunne have været uslebne for 10 km og halvmaratonløbere. Også, hvis medaljer er vigtige for dig, så spørg om der vil være en for hver afstand, da 5k ikke fik dem. Igen, fint for mig, men hvis det er dit første løb, og du vil have en medalje? Træne til en 10k, baby!)
Interessant sidebesked om løb i Jamaica, som jeg lærte af vores utrolige rejseguide, Lisa Adelle-Jondeau, som er en med-fitness-fanatiker og løber: træningsløb er typisk (og stort set udelukkende) udført i grupper – og løb finder sted meget tidligt i om morgenen, fordi det bliver så varmt ud så hurtigt. (Jeg vil vædde på, at det også delvist er gjort for at undgå trafik, fordi Kingston-trafik er ingen vittighed.) Grupper roterer, der fører hver uge, og hvem som leder planlægger ruterne, sørger for vandstop og koordinerer endda en politieskorte for at følge bag løberne. Jeg vil aldrig tage min evne til at gå ud af hoveddøren og komme i et hurtigt, ikke-planlagt solokørsel for givet igen!

Opblødning af kulturen

Jeg har allerede talt lidt om min sjove mad og frisk luft på Fit Bottomed Eats, og jeg vil dele mere snart (fordi I er nødt til at høre om den veganske cafe, jeg nævnte tidligere – bare utroligt), men jeg ville være forladt, hvis jeg ikke nævnte det jamaicanske folk. Jeg var virkelig heldig, da vores rejseguide, Lisa, var fra området (så da hun tog os med til Afya Yoga, var det fordi det er et studie, hun kender og elsker. Det smukke friluftsstudio, røgelsen, fokus på frigivelse muskler, ånde, lyd, alt – det var perfektion). Sarah, min kollegajournalist, havde også tilbragt en del af sit liv i Kingston, så vi fik ikke bare turistbehandlingen – vi så området gennem lokalbefolkningen.
Og vi mødte meget mere, for så stor som denne hovedstad er (og den er stor – det er den syvende største naturlige havn i verden såvel som den femte travleste havn i Amerika), vendte vi ikke hjørne uden at løbe ind i nogen, der kendte en af ​​de to kvinder (eller i nogle tilfælde begge). Det føjede bestemt til den varme, venlige stemning, jeg fik, men det kom ikke kun fra de mennesker, jeg mødte som en ven af ​​en ven – det kom fra hele vejen rundt, og jeg gennemblød det.
Nu må jeg sige, at da jeg fortalte venner og familie, at jeg var på vej til Kingston, blev jeg mødt med et par hånede øjenbryn. Kingston? Hvorfor ikke sige Montego Bay, Negril eller Ochos Rios, som alle er mere kendt som turistvenlige feriested?
Og det er et retfærdigt spørgsmål – Kingston er en hovedstad, og ligesom mange store industrielle byer ser den sin retmæssige andel af kriminalitet, og der er områder, som turister bør undgå. Nogle nævnte det faktum, at der er et rådgivende rejsearrangement for dele af Jamaica, herunder områder i Kingston – men lad mig påpege, at det er på det samme rejserådgivende niveau (niveau 2) som tyrker og Caicos, Storbritannien, Trinidad og Tobago, Italien , og indlæser flere lande, som jeg ikke tror, ​​at de fleste ville slå øje med. Jeg modtog bestemt ikke det samme svar på denne nylige rejse.
Så dybest set er her min ting: Man skal altid være forsigtig, når man rejser et nyt sted. Med hensyn til Kingston specifikt vil jeg sige, at jeg ikke ville køre mig rundt der – der er masser af officielle taxaer til rådighed, og jeg har talt med adskillige mennesker, der simpelthen har ansat en privat chauffør for dagen, da de ville komme rundt øen. Det er heller ikke en by, som jeg målrettet ville gå rundt alene (selvom jeg virkelig ikke gør det overalt).
Men der var aldrig et tidspunkt, hvor jeg følte mig usikker med vores gruppe, og jeg ville ikke tøve med at gå tilbage. Måske bliver jeg nødt til at holde øje med Reggae Half Marathon, ja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *