Uncategorized

Din Runcation venter: The Run Barbados Festival

Som en forfatter, der har specialiseret sig i tropiske destinationer, tilbringer jeg cirka et halvt år med at løbe rundt i Caribien og tjekke resorts, restauranter og strande for en række forskellige rejsesteder. Hvilket, jeg må indrømme, er ret godt. Men det mest givende er at have muligheden for bogstaveligt talt at løbe rundt i Caribien under et destinationsløb.

Indtil videre har jeg kørt i Antigua, Jamaica og Bahamas. Og min seneste karibiske konkurrence fandt sted i december sidste år, da jeg blev inviteret af folkene på Barbados Tourism til at deltage i deres Run Barbados-serie.

Etableret for mere end 30 år siden har den weekendlange begivenhed alt fra mil til maratonafstand, der løber gennem en af ​​Caribiens mest Instagram-værdige (tro mig på dette) destinationer af deltagere fra så tæt som Antigua og så langt væk som Australien.

Så hvis du planlægger din træning til et forårsløb, planlægger en “runcation” med dine løbsknopper, eller hvis du løber langs strandgaderne i bløde temps i december lyder som dit marmelade, skal du bestemt overveje at sætte Run Barbados på din kalender 2019. Her er alt hvad du behøver at vide for at få det til.

Destinationen

Kun 21 miles lang og 14 mil bred er Barbados (eller “Bim”, som lokalbefolkningen kalder det), den mest østlige ø i regionen, skævt af Caribien i dets vestlige og sydlige kyster og det nedbrudte, surfer-venlige Atlanterhav på øst. Du kender måske ikke øen som romens fødested, men jeg er temmelig sikker på, at du genkender den som fødestedet til Rihanna.

Kompakt og let udforsket (det lokale bussystem er sikkert, pålideligt og koster kun $ 2 at gå overalt), men alligevel fyldt med seværdigheder og attraktioner, dette er en sjov og familievenlig destination med en høj standard på hoteller og restauranter. (Det er også et af de dyreste Caribiske lande, så begynd at redde disse øre!)

Løbene

Der er fem løb over tre dage: en kilometer lang sprint fredag ​​aften; en 5k og 10k lørdag aften; og halvmaraton og maraton søndag formiddag. Alle løb starter ved havet ved Bayfront Esplanade på det hvide sandstræk i Carlisle Bay, hvor dansere, stiltvandrere og reggae og soca-musik, der springer fra gigantiske vejhøjttalere, hjælper med at få festen i gang.

Med mere end 700 deltagere er fredagens mil den mest populære begivenhed med separate divisioner for mænd, kvinder og børn. Jeg fandt det udfordrende, ikke kun på grund af aftenens starttid (jeg er morgenløber), men også fordi dele af kurset var mørkt og grydet (næste gang jeg bærer en forlygte). Uden digitale ure på ruten har du brug for din Garmin, hvis du vil holde styr på dine fremskridt på banen, der snor sig fra stranden og derefter langs hovedvejen ind til Bridgetown (hovedstaden og en UNESCOs verdensarvsliste) og tilbage.

Dette var mit første kilometerløb (jeg er mere en 10 km og halvmaraton i en slags gal) og jeg blev chokeret over hvor hårdt det er! Du er nødt til at starte hurtigt, løbe hurtigt og afslutte hurtigt for at erobre denne afstand, og aftenvarmen (i midten af ​​80’erne F) og fugtighed (ca. 90 procent) gør det kun mere udfordrende. Stadig har jeg PR-ed (ah, fordelen ved at løbe en afstand første gang!) Med en sluttid på 9:34, og jeg har allerede sat en løb på en 9-minutters mil som mål for 2019.

Da både 5k og 10k starter om aftenen, skal du planlægge lørdagens måltider omhyggeligt, så du ankommer til startlinjen næret og hydreret, men ikke for fuldt. (Og tro mig, da Barbados kan prale af nogle af Caribiens bedste køkken, vil dette være en udfordring.) Cirka 700 mennesker tager linjen for 5k, opmuntret af en improviseret hilsen fra ingen anden end øens premierminister, Mia Mottley, og vinker fra balkonen på hendes kontor overfor Esplanade.

Da 5 km’erne vendte tilbage, begyndte 10k (som jeg gjorde) med at spore en lignende rute ind i Bridgetown og gennem den historiske Careenage marina. Folkemængderne tyndede, da vi forlod byen og satte kurs mod havnen, men der var masser af stop for selfies ved skiltet, der markerede Rihanna Drive (hvor Rhi Rhi voksede op) – og vi fik alle et løft fra den magiske julelysvisning, da vi vendte tilbage langs byens vigtigste træk, Broad Street.

Mit top tip til 5 og 10 k-ers: Medbring din egen hydrering! Mens der var vandstop, blev de placeret på ulige steder på banen (for 10 km var der en station mindre end en kilometer inde og derefter ingen igen før efter kilometer 3). Og der syntes ikke at være mad i slutningen, så pak også en snack.

Det kræver en modig sjæl at løbe en halv eller 26,2 mil i tropiske temps (Redaktørens note: Hun har ikke forkert!), Men rekorden viser, at mere end 400 deltagere gik distancen på søndag. Heldigvis var dette en relativt kølig start før daggry, men vikarer ramlede snart op til midten af ​​80’erne langs banen, der løb langs vestkysten fra Carlisle Bay nord til Paynes Bay. Marathoners bliver nødt til at forberede sig mentalt, da de kører to løkker af halvbanen (og derfor skal passere start / slutning halvvejs). Og hvis du er afhængig af energigeler, medbring dine egne – der er kun vand og Powerade ved hydratiseringsstop.

Bling

Kudos til løbens arrangører, fordi bling var chef! Ingen rinky-dink medaljer her; bare farverigt, tungmetal til minde om din gevinst. Jeg var begejstret med min mil og 10 k medaljer – det er, indtil jeg så udfordringsmedaljerne, som var endnu køligere. Løb mil, 10 km og maraton (guldudfordringen); milen, 10k og halvdelen (sølvudfordringen); eller milen, 5 km og halvdelen (bronzeudfordringen), og du får en ekstra medalje til dit rack – eller til at bære på din første dag tilbage på kontoret, uden dom.

Spiser

Atleter har brug for brændstof, ikke? Og Barbados leverer med alle mulige lækre noms. Efter fredag-nat mil, følg skarer til Oistins, en sydkyst fiskerlandsby, der rocker med lokalbefolkningen og besøgende, der nyder den ugentlige fiskeyngel og gadefest. På menuen: dynger mapper af mahi-mahi, tun, marlin, kongfisk og hummer fra forskellige vejstande (onkel George’s er min favorit) serveret med “macaroni pie” (det er mac og ost, til de uindviede).
Pebbles Beach er et godt valg til L&R og frokost på lørdag, ikke kun på grund af det fine hvide sand, men fordi det er her, du finder Cuzz’s madbil. I årtier serverer han ”skærebrød” (sandwich) lavet med pan-stegte marlinfileter beliggende på en pudeblød saltbrødbolle og toppet med en skive ost. Det eneste, der er bedre end smagen, er prislappen – et tilbud på denne dyre ø til kun $ 10 pr. Pop.
Når dine løb er over på søndag, kan du kaste forsigtighed mod vinden og virkelig chow ned. Overvej Scarlet i Paynes Bay for et godt måltid i en virkelig sjov atmosfære. Konceptet er “high end rum bar” med en fantastisk rubinrød indretning, en afslappet, men sofistikeret atmosfære og fremragende mad. Start med trøffelpopcorn og forsegl aftalen med citron ingefærpot til dessert. (Og bliv ved med den rullende karaoke.)

 Aktiviteterne

Når du har erobret dine løb, er det tid til feriedelen af ​​dit løb. Start med at få et bredt overblik over Bim på Island Safari’s open-jeep-ture. Fra Bridgetown tager halvdagseventyret dig hele øen fra Bathsheba (et robust smukt surfeplads på østkysten) til St. Nicholas Abbey, et jakobansk plantagehus fra 1660, der nu fungerer som et museum for kolonieliv . (Sørg for at hente en flaske med deres lille batch 5-, 12- eller 18-årige rums.)
Selvfølgelig vil du logge noget tid på sandet – og med 70 mil med strande her har du masser af valg. På den rolige Caribiske (vestlige) kyst er Mullins, Brandon, Carlisle Bay og Brownes strande gode valg. På Pebbles Beach, en 15-minutters gåtur fra Courtyard by Marriott, får du $ 20 to strandstole og en paraply for dagen. (Hvis du er en tidlig stigning, skal du svinge forbi og se pigerne fra det nærliggende Garrison Savannah racerbane bade deres heste i daggryets lys.)
Andre sjove ting at gøre: Harrison’s Cave (et kilometer langt netværk af korallerhuler, du udforsker via elektrisk sporvogn) og Cool Runnings halvdags katamaran-cruise, komplet med snorkelstoppesteder, frokostbuffet og masser af rumpunch!

Ved, inden du går

Hvordan man kommer dertil: Fra min hjemby Miami og andre amerikanske nordøstkystporter er det lidt over tre timers flyvetid non-stop ind i Barbados ‘Grantley Adams International Airport (BGI). Luftfartsselskaber med direkte fly fra USA inkluderer American Airlines, Delta og JetBlue. WestJet og Air Canada tilbyder service fra vores nabo mod nord, og løbere, der kommer fra Europa og Storbritannien, bør tjekke British Airways, Condor og Virgin Atlantic.
 Hvor man kan overnatte blev jeg vært hos den officielle racehotelpartner, Courtyard by Marriott, i Bridgetown, som kun ligger en fem minutters kørsel (eller en kort ryster) fra Bay Street Esplanade startlinje. Værelserne (priser inkluderer morgenmad) er moderne og rummelige; og personalet var venligt og hjælpsomt. En ulempe: hotellet ligger ikke ved vandet, så du bliver nødt til at krydse hovedvejen til stranden, men det er mindre end fem minutters gang væk. Radisson Aquatica er grundlæggende, men har en fabelagtig beliggenhed lige på Pebbles Beach. Og hvis du vil gå all-inclusive (og ikke har noget imod at være væk fra stranden), tjek Island Inn.
Festivalen i løbet af Barbados i 2019 er 6. til 8. december. For raceinfo og registrering skal du klikke her. Og hvis du har spørgsmål til min oplevelse, så skriv en kommentar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *