Uncategorized

CrossFit og styrkeløft: Er disse konkurrencer for dig?

Jeg har aldrig set mig selv blive en konkurrencedygtig CrossFit-atlet, før jeg tilmeldte mig min første konkurrence for et år siden. Min ven, Katie Kecman, siger, at den samme ting om styrkeløft mødes, hun har deltaget i det sidste år. Og alligevel, her er vi, begge af os har optjent pladser på podiet i vores respektive sportsgrene.

Hvordan sker det? Hvordan bliver to mennesker, der primært løber og yoga, dekoreret CrossFit og styrkeløftende konkurrenter?

I dette indlæg talte jeg lidt om min oplevelse – hvordan jeg kom i gang, og hvad det krævede for at være konkurrencedygtig på den måde, jeg nød og fandt mest tilfredsstillende. Jeg konkurrerer stadig og elsker hvert minut af det, ligesom Katie.

Så jeg bad Katie om at dele hendes historie med mig, så jeg kunne se, om der var nogen ligheder i, hvad der trak os ind – og hvad fik os til at vende tilbage til mere.

Katie’s Story

Katie havde altid været meget aktiv. Derefter, i løbet af sommeren før sit seniorår i gymnasiet, var hun involveret i en frygtelig bilulykke med kvæstelser så traumatiske, at hun midlertidigt blev efterladt i en kørestol med kast og seler. Det tog fem års operationer at reparere hendes krop – inklusive en genopbygget ankel med otte skruer og to plader, en plade og seks skruer i hendes underarm, og flere armoperationer, der involverede knogletransplantater fra hendes hofte. Læger advarede om, at hun aldrig må løbe lange afstande igen eller spille nogen sportsgrene med kollisionspotentiale – og knuser hendes drøm om at spille collegehockey.

Men som de fleste mest voldsomme kvinder gør, begyndte hun, efter hendes endelige operation, at stille spørgsmålstegn ved disse begrænsninger. Hun følte det velkendte trækkende ønske om at blive udfordret og arbejde hen imod et mål. Utroligt var det ikke længe, ​​før hun (forsigtigt) arbejdede sig op i kilometertal for at gennemføre sit første halvmaraton og fandt sin egen form for forløsning, hvilket bevisede for sig selv, at hun kunne komme tilbage stærk, når hun arbejdede hårdt og smart.

Katie befandt sig imidlertid i tvivl om, hvorvidt hun ville fortsætte med at lægge sin krop gennem den mængde påvirkning, der var involveret i sporten. Hun nød begivenhedsspecifik træning med det formål og den retning, det gav hende fitness. Men hun følte, at det var tid til en ny udfordring – en, der involverede mindre påvirkning.

Som hellet ville have det, er Katie’s tvillingebror, John, en konkurrence på højt niveau i styrkeløfter og coach. Ved hjælp af sin bror fangede Katie fejlen og begyndte at træne for at konkurrere i sit første styrkeløftmøde. Og resten, som de siger, er historie.

Derfor fortsætter hun med at konkurrere med sine egne ord:

  • ”Beslutningen om at tilmelde mig et styrkeløftmøde kom fra mig, der kunne lide mål om at arbejde hen imod, spore mine fremskridt og opleve begejstringen for gennemførelsen. Selvfølgelig elsker jeg den måde, det føles på, når jeg sætter en ny personlig rekord, men jeg nyder også processen med at træne, arbejde hårdt mod et specifikt formål og se progression, da mine anstrengelser og engagement lønner sig. Jeg finder ud af, at der er så meget mere tilfredshed ved at være i gymnastiksalen, når jeg følger et program, slår alle mine liftvægte for at gennemføre et program og derefter rammer disse numre på et magtløftningsmøde.
  • Nu har jeg altid en plan og et mål, når jeg går på gymnastiksalen, hvilket gør mig mindre tilbøjelig til at lade noget komme i vejen for min træning. Jeg er mere opmærksom på min egenpleje, så jeg kan udføre det nødvendige arbejde til min personlige opfyldelse. Min krop har muligvis ikke ændret sig, siden jeg begyndte at løfte konkurrence, men jeg føler mig unægtelig stærkere og mere sexet end jeg nogensinde har følt i mit liv. Jeg føler mig også mere dygtig og elastisk følelsesmæssigt, mentalt og fysisk end nogensinde før. Det er fantastisk at se, hvor tilpasningsdygtig og dygtig din krop er, når du er motiveret, drevet, dedikeret og konsistent.
  • Styrkeløft har dramatisk forbedret min selvtillid og selvbillede. Styrkeløftere findes i alle former og størrelser, så du ikke behøver at passe til en bestemt form for at konkurrere. Og selvom mit tøj ikke passer anderledes nu, ser jeg mig meget anderledes – jeg har lyst til en freaking badass, en total rockstar. Styrkeløft har vist mig, at der ikke er nogen grænser for mig. Jeg opmuntrer helhjertet alle, der leder efter et fitness-mål, til at prøve det. ”

Selvom vores sportsgrene er forskellige, kunne jeg ikke være mere enig med Katie’s ord. Uanset hvilken sportsgren du har valgt, er der noget, der virkelig er magisk ved processen med at træne til at konkurrere. Der er en enorm kraft i at gøre ting, som vi aldrig troede, vi kunne – og ved at gøre fred med vores kroppe nok til at lade dem gøre det umulige og gøre os stolte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *