Uncategorized

Bare sig nej til at løfte sko

I betragtning af at jeg er en træner og coach, spørger folk mig hele tiden, om jeg altid bliver spurgt om pointer, mens jeg arbejder på gymnastiksalen. Nej, det gør jeg ikke. Sandsynligvis fordi jeg har et gymnastiksal RBF i verdensklasse, hvilket gør det temmelig klart for alle, at jeg er der for at træne og jeg mener forretning. De fleste mennesker klogt bare klar.

Nu er det ikke, at jeg prøver at være uvenlig – jeg er bare der for virkelig at fokusere på mig. Jeg vurderer ikke eller bedømmer nogens form i hovedet eller kritiserer andres valg af øvelser. Det er min tid, og generelt respekterer jeg, at alle er på deres egen rejse.

Men hvis jeg kunne give et stykke råd til folk, der er baseret på det lille, jeg observerer i mine kolleger i gymnastikgæsterne, ville det være dette – skal du stoppe med at løbe sko, når du rammer vægterne for at squat, deadlift og lunge.
Se, løbesko er fantastisk. Jeg ejer flere par af dem. Og ved du, hvad jeg gør med dem? Jeg løber ind i dem. Det handler om det. Vil du vide hvorfor? Fordi løbesko er … (vent på det) … til løb.

Og alligevel er løbesko på en eller anden måde blevet en all-purpose sko for folk i gymnastiksalen – og jeg mener ikke bare for løbebåndene. Jeg synes det er lidt forvirrende. For det første er løbesko ikke billigt – og med god grund! De er fyldt med funktioner, der gør løbningen mere komfortabel og effektiv. For det andet er de bare ikke gode til ikke-løbende ting – som squats, deadlifts og lunges. Lad os tale om hvorfor.

At køre sko-funktioner, der ikke hjælper din løft

  • Dæmpning. En del af det, der gør løbesko så fantastisk til at løbe, er, at de er fjedrende og polsteragtige – ligesom pudsede marshmallows undtagen, du ved, med bueunderstøtning. Pointen med dette er at absorbere stød. Løbesko er også designet til at være lidt klæbrig og give lidt til at imødekomme ændringer i terræn og ting som klipper, pinde eller ujævne fortove.
  • Form. Design og form af løbesko er at holde din fod i bevægelse. Løbesko har en buet bund og en hævet tå, der hjælper med at vippe din fod fremad, så du kan skubbe af under din gangcyklus.
Det hele er fantastisk til at løbe – og stort set det modsatte af det, du ønsker, når du er i løft. Du har brug for fast støtte fra dit fundament såvel som muligheden for, at hele din fod kan presse ind og gribe ind mod gulvet. Løbesko er simpelthen ikke designet til at give det nødvendige niveau af stabilitet, du har brug for at løfte godt.

Hvad er det værste, der kunne ske?

Når nogen sidder på huk, dødløfter eller lunger iført en løbesko, se hvad der sker – deres fødder bevæger sig meget inde i skoen, og endda selve skoen bevæger sig. Du kan se bevægelse fra side til side såvel som nogle rocking-handling fra front til bagside. Al denne squishiness og bevægelse er stor, når du løber, men frygtelig, når du er fyldt med vægt. Hvis din krop er nødt til at arbejde for at finde og opretholde stabilitet på et ustabilt fundament, mister du strømmen og gør dine elevatorer svagere.
Og det er også rigtig farligt.
Hvis du er nogen der føler ubehag i dine knæ under eller efter huk og lunger, skal du lytte op. Knebning og lunger i ustabile sko kan få knæene til at grotte indad og placere dem i en position med markant øget pres, hvilket svarer til et betydeligt større skadepotentiale. Plus, det er bare dårlig form, folk.

Så hvad skal du bære?

Når du sætter dig i huk, deadlift og gør lunger, vil du have sko, der har en hård sål, en flad bund og god støtte på siderne. Jo mere stabil skoen er, jo mere kan du kanalisere energien i dine muskler til at løfte stærk og kraftfuldt snarere end at forsøge at stabilisere en ustabil overflade for at beskytte dine led.
For at være klar, siger jeg ikke, at du er nødt til at gå ud og købe smarte eller dyre specialsko til løftning (selvom hvis du planlægger at tage løft alvorligt, er det bestemt noget, du skal udforske med din træner eller coach). Alt, hvad jeg siger, er at holde op med at have løbesko, når du griber vægten og slår dit styrkearbejde ned under kroppen. Alvorligt er et godt, stabilt, fladbundet par cross-training sko en værdifuld investering, der kunne (1) redde dig fra en skade, og (2) måske endda hjælpe dig med at se, at du er stærkere, end du tror, ​​når du ‘ Vi har det rette fundament. Åh ja, og begge disse ting vil hjælpe dig med at være en bedre løber i de tidspunkter, hvor du snører dem løbesko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *