Uncategorized

6 grunde til at deltage i Sydney Running Festival

G’day, FBG-besætning! Tidligere i efterår blev jeg opfordret til at snøre mine spark og gå ned under for at deltage i 37.000 andre løbere på Blackmores ‘Sydney Running Festival, en en-dags fire-løbsbegivenhed i Aussie-byen – du har måske fanget lidt af spændingen, da jeg overtog FBG Instastory på racedagen. Det var ikke første gang, jeg løb væk fra min hjemmegras i Miami (jeg har løbet i Bahamas, Antigua, Vancouver og med FBG Kristen i Jamaicas Kingston City Run). Men det var første gang, jeg har løbet på den sydlige halvkugle (og nej, løb der går ikke mod uret!).

Nu når jeg er tilbage, vil jeg dele mine indtryk, tip og anbefalinger med nogen af jer, der måske overvejer et Aussie-atletisk eventyr af jeres eget. Når alt kommer til alt er der kun 321 dage indtil festivalen i 2019, og du vil have masser af tid til at planlægge (og lad os se det, spar!). Så her er hvad du har brug for at vide!

Byen

Fra at slentre gennem de grønne områder i Royal Botanic Garden til klatring på den 440 fod høje Harbour Bridge til svømning i en pool ved havet på Bondi Beach, er der så meget at gøre i Sydney. Australiens multikulturelle sydkystby er kendt for sit forskellige køkken og museer i verdensklasse og tilbyder også ”shopportunity” i masser af sortbæltshandlere som mig! Mit råd: Kom for løbet; ophold for stedet.

Kurserne

Alle fire løb – maraton, halvdel, 10K og familien 3,5 km – starter i Bradfield Park ved foden af ​​Sydney Harbour Bridge og fører dig til dens hoveddæk (som naturligvis er lukket for trafik). Og med undtagelse af 3,5 km, ender de med en blomstrende og en ned ad bakke fra den botaniske have ved Operahuset i Sydney, hvor disse ikoniske sejl ligner massive arme, der byder dig velkommen til målstregen. Marathoners (som har en seks timers afbrydelse) logger deres 42,1 km på en kuperet bane langs havnefronten gennem adskillige bydistrikter og Centennial Park. “Halv-skøre” løbere løber rundt på Circular Quay og over til Pyrmont.
Men jeg tror, ​​at 10 km-ere som mig får det bedst for deres løbende penge, og nyder udsigten over alle Sydneys mest populære seværdigheder – broen, havnen, operahuset og den botaniske have – på 60 til 90 minutter tager det mest konkurrenter til slut. Da jeg kom fra pandekage-fladt sydlige Florida, var jeg ængstelig i starten over Sydneys bakker. Men de kommer ikke før de sidste to miles af løbet, som gjorde det muligt for mig at tage lidt hurtig tidligt op (men er en virkelig smerte, når du er træt på mil fem!). Der var masser af udlændinge (jeg så enorme kontingenter fra Japan) og førstegangsholdere på 10k-banen, og god crowd support, når du kom af broen og ind i selve byen.
Et par flere ting at vide: På racedagen får din racebib dig en gratis togtur fra CBD (det centrale forretningsdistrikt eller centrum) over Harbour Bridge til starten (du kommer af sted på Milsons Point station). Du har bestemt brug for engangslag, når du venter under broen (vinden, der kommer ud af vandet, er brutal)! Og der er intet vandstop på banen indtil ca. 2,75 kilometer, så hvis du er en tørstig løber, er det bestemt BYO-hydrering.

Vejret

For det første de dårlige nyheder: På denne tid af året kan du aldrig være sikker på, hvad slags vejr du har på løbsdagen. Når Sydney overgår fra vinter til forår (september til november her), kan det være en livlig 45 grader en dag og en svag 82 grader Fahrenheit den næste, med betydelige variationer i temps fra morgen til aften.
Den gode nyhed: Uanset om du presterer bedst i køligt eller varmt, vil det sandsynligvis være din foretrukne temp på et tidspunkt under løbet! Da jeg ankom til Sydney dagen før løbet var det i de lave 80’ere. Racedag formiddag var en kølig, men solrig 47 grader, og da jeg var færdig med det var det en skyfri 77. Som jeg sagde, uanset hvad vejr du håber på på løbsdagen får du sandsynligvis – hvis bare et øjeblik !

Bling

Det er ikke hver dag, at din løb belønning kommer i form af en sølvmedalje med en spin-kopi af operaen i Sydney i midten. Men hvis du udfører Bridge Run 10K, er det din skinnende afhentning. Faktisk er det takeaway for alle fire løb; den eneste forskel er deres størrelse (maratonmementoet er det største). Når du er færdig, skal du få bonuspoint ved at slå et billede af det ophængt i luften med det rigtige Operahus som baggrund bag.

Fitnessaktiviteterne

Hvis du stadig har energi til at skåne efter løbet (eller vil træne kinks efter flyvningen over det stillehavsland), har Sydney flere muligheder for at få din træning videre. Den lokale forpost til Barry’s Bootcamp åbnede i weekenden, hvor jeg var der, men i betragtning af solrige himmel og ingen Miami-lignende luftfugtighed nød jeg mine træningspladser.
Den første af mine favoritter var en #SunriseontheSteps yogasession i Sydney Opera House. Barefoot Yogas Phoebe Jones lærer en åndedrætsfokuseret, timelang vinyasa-strøm for alle niveauer her tre gange om ugen. Nyd solopgangen plus udsigt over havnen og havnebroen fra plazaen, mens du hilser solen med så mange som 60 andre yogier. Operahuset leverer måtter, men sørg for at bære lag og bringe sokker, fordi morgenen kan være kold (det var 45 grader i løbet af min klasse). Undervisningen koster AU $ 25 (ca. 12 dollars) og fyldes hurtigt op, så book på forhånd online her.
Uanset om du betragter dig selv som en rullator eller ej, SKAL du simpelthen gå Bondi-til-Bronte. Hvis du stopper for at tage billeder (som du har tillid til, vil du altid gøre det), tager det cirka 90 minutter at afslutte den betagende vandring fra Australiens mest berømte strand langs den bølgende kyststi til byen Bronte, cirka to mil syd. Og det er værd at ethvert øjeblik af din tid, så du må ikke skynde dig gennem det. Du passerer løbere, forældre med klapvogne og kløende turister undervejs, men du har kun øjne for landskabet, der grænser op til havet, som er et turkis, som jeg kun har set før i Caribien og majestætiske sandstenklipper.

Spiser

I næsten alle andre løb, som jeg har kørt, får du mad, når du passerer gennem linjen efter målgang, eller der er en gratis løberes madstation. Men de gør tingene anderledes i Sydney. Du betaler enten for dit eget måltid på forhånd, når du registrerer dig og henter dit måltid på dagen, eller du medbringer dine kontanter (og din tålmodighed) og kommer forberedt på at stille op på forskellige madboder (som, maratonløbere skal bemærke, er alt sammen op ad en stejl hældning ved efterbehandlerens landsby i den botaniske have). Da jeg kun havde gjort 10 km, var manglen på gratis mad og snacks ikke et stort problem for mig, men hvis du løber en længere afstand, skal du være opmærksom på det.
Heldigvis har byen selv masser af postkørsel madindstillinger, herunder Speedos Café på Bondi Beach (ca. 10 minutters kørsel ud af byens centrum). Deres Big Breakie – en dynge af æg, pølse, bacon, hash browns, grillet tomat og toast – vil garantert sætte tilbage i det, løbet fandt ud. Men der er også masser af lettere indstillinger i “ren” sektionen i menuen, inklusive kokosnødchia-potter og den mest instagrammable frugtsalat nogensinde. Par enten med en dampende “flad hvid” (en latteagtig australsk espresso med skum), og du er god til at gå.
Jeg forkælet post-10k i Seventeen, en restaurant ved havnen ved Walsh Bay, med hjemmelavet æblepai og bananis ledsaget af en romcocktail. #ingen fortrydelser. Den største kulinariske overraskelse af min tur (ud over Vegemite og rødbeder-velsmagende) kom på min sidste aften, da jeg spiste middag på Alibi på Ovolo Woollomooloo hotel. Hovedkok Michael Nicolau’s plantebaserede kreationer (tænk peberkorn-knust macadamiaost, skorpet blomkål i porcini-bouillon og dampede boller fyldt med svamp, cashewnød og kål) spændende veganere, men endda kortbærende rovdyr som mig vil forlade tilfredse og udstoppede.

Hvad andet at vide, før du rejser

Sydney er en enorm by, og der er naturligvis mange muligheder til transport og indkvartering. Men hvis du leder efter et godt sted at starte, så lad mig dele min oplevelse.
Sådan kommer jeg dertil: Jeg besøgte Sydney som gæst hos Destination NSW, det regeringsorgan, der fremmer turisme til staten New South Wales (hvor Sydney er hovedstad). Efter en seks timers flyvning fra Miami fløj jeg Australiens nationale luftfartsselskab, Qantas, fra San Francisco, en 15-timers odyssey, der blev bærelig af det fremragende personale; et omfattende inflight underholdningssystem; og rigelige mængder af Tim Tams, de meget elskede Aussie-kiks, der tilbydes som inflight snacks. Qantas flyver dagligt til Sydney fra New York (JFK), Dallas / Fort Worth og Los Angeles; seks gange om ugen fra San Francisco; og fem gange om ugen fra Honolulu.
Hvor man kan bo: In The Rocks, The Langham, Sydney (som har vært hos mig) er flot og i en dyr ende (priser starter ved omkring $ 275 pr. Person pr. Nat), men det er slet ikke prætentiøst og det er kun 10 minutters gang fra Sydney Harbour. I Surry Hills ‘hætte åbnede det charmerende Little Albion Guest House (som også var vært for mig) i sommeren 2018 i et ombygget kloster, der tilbyder 35 kompakte og kølige værelser, en taghave, gratis kontinental morgenmad og priser startende ved $ 150 pr. Person Per nat. Du kan søge efter hoteller efter type og placering på Destination NSWs websted, sydney.com.
Sådan registreres du til løbet: Sydney Running Festival i 2019 finder sted søndag 15. september. Få mere info og registrer dig på sydneyrunningfestival.com.au.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *